szepyke kért fel rá, hogy válaszoljak az éppen dívó körkérdésre: mi lenne az a 10 étel, amit még ennék önnön elhalálozásom előtt? mint vestánál is, nálam is fontos a helyszín, amely talán többet is ér, mint az adott étel. vagyis nem, hanem együtt érnek többet, mindkettő ad a másiknak valamit. lássuk:
1. egy olasz tengerparti kisvárosban frissen fogott halakat, kagylókat, rákokat.
2. nobu mester miso-ban érlelt fekete tőkehalját, előételként pedig sashimi-és sushiválogatást.
3. egy degusztációs menüt az enoteca corso-ban, pécsett.
4. egy thaiföldi halászfaluban csípős helyi specialitásokat, osztrigát, halakat, rákokat. curry-sen, kókusztejjel, rengeteg zöldfűszerrel.
5. anyuval kaviárt és vodkát szentpéterváron, a fehér éjszakák fényében.
6. végigenném párizs jobb bisztróinak citromtortáit (tarte au citron), befejezésképpen pedig maga pierre hermé tálalná fel nekem az ő verzióját.
7. autentikus mexikói ételeket, mexikóban: chilit, kukoricát, babot, avokádót, sokféleképp, nagy mennyiségben.
8. angliában igazi angolosra sült steak-et, angol mustárral, angolos zöldkörettel, yorkshire puddinggal.
9. mangót és fügét, kifulladásig.
10. anyu egy vasárnapi ebédjét.
ha ezeket egytől egyig végigenném, nem lenne okom a panaszkodásra, és legalább teli hassal készülhetnék 'hat lábbal a föld alá' :-))) (vagy a krematóriumba). szepyke, köszönöm a lehetőséget!:-)
2009. július 30., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hogy az ibolyát már ne is említsük, amit akkor már alulról fogunk szaglászni...:D
És nekem volt megtiszteltetés!:DDD
Háát, valóban, akár cserélhetnénk is :)
A bajai halászlé kimaradt!!!!!!!
:))))))
vesta, akkor először én eszem végig a te változatot, aztán a sajátomat, te meg fordítva:)
sanya, a 10 az 10:D
Megjegyzés küldése