Vasárnap megsütöttem egy két és fél kilós hátszínt. Két és fél óráig süldögélt kábé (Szakácsok könyve szerint), de nem száradt ki. Még mindig rájárok és már több, mint a fele elfogyott. Ma ezt ebédeltem belőle. A recept egy személyre szól, de mindjárt kidurranok.
Marhahúsos szendvics kétféle uborkával
Egy nagy sajtos baguettet kettévágunk, úgy, hogy az egyik oldalán ne vágjuk szét teljesen. Ez fogja megtartani a rengeteg húst és zöldségeket, amit belepakolunk. Ezután megkenjük majonézzel (vagy vajjal). A nagyon vékonyra szelt marhahúst kisebb darabokra tépkedjük, majd a majonézes oldalra pakoljuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborssal. Ezután egy savanyúuborkát hosszában félbevágunk, majd a két felet félfőre vágjuk. Ezt a húsra szórjuk. Kígyóuborkából is nagyon vékony karikákat szeletelünk, ezt is a húsra pakoljuk. Végül megszórjuk apróra vágott chilipaprikával és még egy kis borssal.
2008. november 5., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Marhahús mellé én tuti mustárt (lehetőleg valami enyhén csípőst) kentem volna a szendvicsbe. De így is jó! :)
á-á, ehhez hozzá kell tenni, hogy az ezelőtti szenyó előtt két napig mustárral ettük a marhahúst:) és volt ott csípős, meg magos is:P
akkor már világos :)
Nagyon jól néz ki, kábé én is így szoktam megpakolni a szendvicseimet, vagy ennél is jobban:)
hát úgy is az igazi:) ha nem lenne kép, nem emlékeznék, mennyire pakoltam meg, csak arra, hogy utána nagyon tele volt a hasam:)))))
Megjegyzés küldése