2008. november 5., szerda

mai ebédem

Vasárnap megsütöttem egy két és fél kilós hátszínt. Két és fél óráig süldögélt kábé (Szakácsok könyve szerint), de nem száradt ki. Még mindig rájárok és már több, mint a fele elfogyott. Ma ezt ebédeltem belőle. A recept egy személyre szól, de mindjárt kidurranok.

Marhahúsos szendvics kétféle uborkával

Egy nagy sajtos baguettet kettévágunk, úgy, hogy az egyik oldalán ne vágjuk szét teljesen. Ez fogja megtartani a rengeteg húst és zöldségeket, amit belepakolunk. Ezután megkenjük majonézzel (vagy vajjal). A nagyon vékonyra szelt marhahúst kisebb darabokra tépkedjük, majd a majonézes oldalra pakoljuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborssal. Ezután egy savanyúuborkát hosszában félbevágunk, majd a két felet félfőre vágjuk. Ezt a húsra szórjuk. Kígyóuborkából is nagyon vékony karikákat szeletelünk, ezt is a húsra pakoljuk. Végül megszórjuk apróra vágott chilipaprikával és még egy kis borssal.

5 megjegyzés:

Bikkfa írta...

Marhahús mellé én tuti mustárt (lehetőleg valami enyhén csípőst) kentem volna a szendvicsbe. De így is jó! :)

starfi írta...

á-á, ehhez hozzá kell tenni, hogy az ezelőtti szenyó előtt két napig mustárral ettük a marhahúst:) és volt ott csípős, meg magos is:P

Bikkfa írta...

akkor már világos :)

PetitePomPom írta...

Nagyon jól néz ki, kábé én is így szoktam megpakolni a szendvicseimet, vagy ennél is jobban:)

starfi írta...

hát úgy is az igazi:) ha nem lenne kép, nem emlékeznék, mennyire pakoltam meg, csak arra, hogy utána nagyon tele volt a hasam:)))))