Elkezdődött a harc.
Már rég tudtuk, hogy előbb-utóbb itt lesz az ideje.
Mert kérem szépen, a nyár az jön rendületlenül, még ha mostanában nem is úgy tűnik. Jön és elvárásai vannak. Legalábbis tőlem. Nem elég, hogy másfél hónap múlva vizsgaidőszak lesz, megint. Ráadásként jön a napsütéses-tengerpartos-úszógatyás szezon, amihez automatikusan hozzárendelendő a strand-look.
Hogy ezt miért is írom ide le? Mert változások lesznek, na. Sok-sok zöldséges és salátás recept lesz a blogon, mert salátában - valljuk be - még nem sokat produkáltam.
A következő recept még nem szigorúan diétás (izé, ld. kecskesajt), de igyekszem. Nem lehet egyik napról a másikra kérgeket meg rügyeket rágni.
Grillezett kecskesajt szőlővel, rukolaágyon
125 gr rukola
100 gr kecskesajt
10-12 nagy szem szőlő
1 ek. borecet
1 ek. magos mustár
olívaolaj
só
frissen őrölt bors
pirított mandula
A kecskesajtot - ha túl vastag lenne – óvatosan kettévágom, hogy ne törjön szét. A sütőt 250 fokra előmelegítem, grill funkcióra állítom (ha van ilyen). A rukolát megmosom, a sérült-öreg leveleket kidobom. A szőlőszemeket hosszában kettévágom. Az ecetből, a mustárból, sóval, borssal és olívaolajjal vinaigrette-t készítek, ld. itt. A mandulaszeleteket száraz serpenyőben gyakran rázogatva megpirítom. A sajtkorongokat sütőpapírra teszem, majd a forró sütőben 5 percig pirítom. Ezalatt megolvad, az íze koncentrálódik. A rukolát összekeverem a vinaigrette-el, majd elrendezem a tányéron, rákanalazom a forró sajtot, rádobálom a szőlőfeleket és a mandulát. Frissen őrölt borssal megszórom.
2008. április 7., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
A diétázó férfi? :-O (ez csodálkozós, a félreértések elkerülése végett :)
hát, igazából ez nem diéta, csak sok húst fogok enni sok hússal, és kicsit több zöldséggel-gyümölccsel. csak úgy hangzik, mint egy diéta:) de majd meglátjuk, mi lesz belőle (hús-zabálások biztosan:D)
Vazze, beindult a nyáltermelésem, pedig ez a kaja annyira "nudli". :)
Mondjuk enyhe sajt-fétisem van, pláne ha rántott/sült, szóval biztos közrejátszik, de ezt annyira ízletesen írtad le, ha meglesz a konyhám, esküszöm kipróbálom!
hát, valóban nem kell hozzá sokminden, de az ízek kombinációja... :) valószínűleg nem fogsz csalódni, ha elkészíted. egyébként én még zsázsával (vízitorma) kóstoltam volna, itthon még nem láttam zsázsacsírán kívül salátának való érett leveleket.
Megjegyzés küldése