Sült lazac paprikás mártással, hozzá tagliatelle és beurre noisette
személyenként kb. 200 gr lazacfilé
1 pohár tejföl
1 dl tejszín
75 gr feta sajt
1 piros húsú kaliforniai paprika
2 ek. chili szósz
őrölt chili
személyenként két tekercs tagliatelle
100 gr vaj
citrom frissen préselt leve
vaj, olaj
só
Lazac: A lazacot vaj és olaj keverékén megsütjük. Nagy lángon, hogy a felszíne kissé megpiruljon, de a közepe éppen kifehéredjen.
Paprikás mártás: A tejszínt és a tejfölt összekeverem, beleforgatom a kockákra vágott feta sajtot és az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát. Ízesítem chili szósszal, őrölt chilivel. A hűtőbe teszem és állni hagyom.
Beurre noisette: A vajat közepes lángon aranybarnára pirítom, majd egy kis citromlével ízesítem.
Tagliatelle: Kifőzöm, sós vízben (nahát!) :D
2008. január 11., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Szia, tetszik az oldal, és jók a képek is:) Tök jó hogy ennyi pasi-főzőblog van:)
szia cookingstar, köszönöm szépen:) igen igen, nagyon helyes, hogy mi, férfiak is fakanalat fogunk, és megmutatjuk hogy nem csak a grillezéshez értünk:p
agreed:P
tetszik hogy kisérletezgetsz:)
Bár nekem is lenne ennyi időm:D
Megjegyzés küldése