2008. január 11., péntek

99 év - III., a főétel

Sült lazac paprikás mártással, hozzá tagliatelle és beurre noisette

személyenként kb. 200 gr lazacfilé
1 pohár tejföl
1 dl tejszín
75 gr feta sajt
1 piros húsú kaliforniai paprika
2 ek. chili szósz
őrölt chili
személyenként két tekercs tagliatelle
100 gr vaj
citrom frissen préselt leve
vaj, olaj


Lazac: A lazacot vaj és olaj keverékén megsütjük. Nagy lángon, hogy a felszíne kissé megpiruljon, de a közepe éppen kifehéredjen.

Paprikás mártás: A tejszínt és a tejfölt összekeverem, beleforgatom a kockákra vágott feta sajtot és az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát. Ízesítem chili szósszal, őrölt chilivel. A hűtőbe teszem és állni hagyom.

Beurre noisette: A vajat közepes lángon aranybarnára pirítom, majd egy kis citromlével ízesítem.

Tagliatelle: Kifőzöm, sós vízben (nahát!) :D

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, tetszik az oldal, és jók a képek is:) Tök jó hogy ennyi pasi-főzőblog van:)

starfi írta...

szia cookingstar, köszönöm szépen:) igen igen, nagyon helyes, hogy mi, férfiak is fakanalat fogunk, és megmutatjuk hogy nem csak a grillezéshez értünk:p

Névtelen írta...

agreed:P

tetszik hogy kisérletezgetsz:)

Bár nekem is lenne ennyi időm:D