2008. január 11., péntek

99 év - II., a leves

Lazacleves póréval és kaporral


1 liter húsleves
3 kisebb szem krumpli
30 dkg lazac
1 vöröshagyma
2,5 dl tejszín
1 tojássárgája
1 csomó kapor
vaj
só, bors

A vajban üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáöntöm a húslevest, beleteszem a kockákra vágott krumplit (egyszer majd kipróbálom a tournier-vagdalást is) és kis lángon főzöm. Amikor már majdnem készre főtt a krumpli, a levesbe belekeverem a tejszínnel elkevert tojássárgáját, beleteszem a karikára vágott pórét és a kockákra vágott lazacot. Ha felfő, beleteszem az apróra vágott kaprot. Ha kell, utánasózom. A pórét azért nem szeretem sokáig rotyogtatni, mert szétfő. A lazacnak meg nem kell sok idő, hogy elkészüljön; ha sokáig főzném, széttörne kis halcafatokra:) Azt meg ugye nem szeretnénk.

Nincsenek megjegyzések: