Csőben sült sertésragu és karfiol, besamel-mártással
1 kis sütőformához:200 gr darált sertéshús
1 vöröshagyma
3 nagy sárgarépa
500 gr karfiol
50 gr vaj
frissen őrölt feketebors
egy-két ek. szójaszósz
kevés Worcestershire-szósz
a besalmel-mártáshoz: vaj, liszt, tej, kevés só, szerecsendió és tejszín
A hagymát apróra, a répát kockákra vágom, majd a vajon enyhén megpárolom. Hozzáadom a darálthúst, majd gyakran kevergetve kb. 15 percig párolom. Közben sózom, borsozom, ízesítem szójaszósszal és egy kevés Worcestershire-szósszal. A karfiolt kevés vízben legfeljebb 10 perc alatt puhára főzöm (vagyis én bármennyire igyekeztem, hogy ne legyen teljesen puha, már rég az volt). A húsos ragut egy tűzálló tálba teszem, lesimítgatom, hogy egyenletesen oszoljon el. Ráhelyezem a karfiolrózsákat.
A besamel-mártáshoz megolvasztom a vajat, belekeverem a lisztet, majd felöntöm a felmelegített tejjel, közben alaposan kevergetem (habverővel), hogy ne legyen csomós. Hozzáadok még egy kis tejszínt is, szerecsendióval ízesítem. Evvel öntöm le a karfiolokat, hogy mindenhova jusson. 15 percig 180 fokon sütöm (nem kell lefedni), majd 10 percig 250 fokon pirosra sütöm a tetejét. Kicsit állni hagyom (már nem a sütőben).

3 megjegyzés:
Látom kihasználod az új szerzeményedet :))
Ezt nekem is ki kell próbálnom...
Imádom a karfiolt :)
hát azt nagyon jól teszed!:) most is ezt ettem ebédre.
Nézd meg, én mit ettem ebédre :))
Megjegyzés küldése