2008. április 28., hétfő

medvehagyma, még mindig 1

Tegnap kirándultunk a Mecsekben, hát tudja meg mindenki, hogy TELE van medvehagymával. Najó, ezt már tudtuk:) Ééés azt is, hogy mind virágzik? És folyamatosan hajtanak, finom zsenge levelei vannak még. Virágzás után, terméséréskor sajnos már sárgulni fog, de szerintem most még bőven ehetőek. Több recept is jön majd, legyen ez az első.

Medvehagymás, kolbászos rántotta-muffin

3 muffinhoz:

3 tojás
2 ek. tej
nagy marék medvehagyma
10-12 szelet kolbász
frissen őrölt bors
füstölt sajt
csipetnyi sumac
vaj

A vajat megolvasztjuk és beletesszük a kolbászszeleteket. Kicsit kiolvasztjuk a zsírjukat, majd beletesszük a csíkokra vágott, jól megmosott medvehagyma-leveleket. Kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a tojásos-tejes keveréket, amit megsóztunk. Megborsozzuk, és addig keverjük, amíg nagyjából mindenhol megsül. Ezután muffinformákba kanalazzuk a rántottát, darabka vajat, sajtszeleteket teszünk rájuk, majd 250 fokon pár percig grillezzük. Ezután kivesszük a formákból és forrón tálaljuk, meghintve egy kis sumac-kal.

PS: Lehet ezt frittatának hívni?:) (Vagy frittata-muffinnak?:D)

3 megjegyzés:

meir írta...

:))) tegnap egy csokor medvehagymával a kezemben gondolkoztam mit kellene kezdeni vele. Lett belőle "tejszínes medvehagyma leves cipóban"

Névtelen írta...

fincs!:-)

starfi írta...

hát, meir, majd még adok egy-két ötletet, jó?:)

ízbolygó, tudtam, hogy Neked tetszeni fog:D