Medvehagymás, kolbászos rántotta-muffin

3 tojás
2 ek. tej
nagy marék medvehagyma
10-12 szelet kolbász
frissen őrölt bors
füstölt sajt
csipetnyi sumac
vaj
A vajat megolvasztjuk és beletesszük a kolbászszeleteket. Kicsit kiolvasztjuk a zsírjukat, majd beletesszük a csíkokra vágott, jól megmosott medvehagyma-leveleket. Kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a tojásos-tejes keveréket, amit megsóztunk. Megborsozzuk, és addig keverjük, amíg nagyjából mindenhol megsül. Ezután muffinformákba kanalazzuk a rántottát, darabka vajat, sajtszeleteket teszünk rájuk, majd 250 fokon pár percig grillezzük. Ezután kivesszük a formákból és forrón tálaljuk, meghintve egy kis sumac-kal.
PS: Lehet ezt frittatának hívni?:) (Vagy frittata-muffinnak?:D)
3 megjegyzés:
:))) tegnap egy csokor medvehagymával a kezemben gondolkoztam mit kellene kezdeni vele. Lett belőle "tejszínes medvehagyma leves cipóban"
fincs!:-)
hát, meir, majd még adok egy-két ötletet, jó?:)
ízbolygó, tudtam, hogy Neked tetszeni fog:D
Megjegyzés küldése