medvehagymás-spenótos-juhtúrós quiche

250 g finomliszt
125 g hideg, felkockázott vaj
1 tojás
só
1-2 ek víz, ha nem akar összeállni
a töltelékhez:
3 tojás
200 ml tejszín
250 g spenót
60 g medvehagyma (kisebb csokor)
pár ágacska kakukkfű
100 g ementáli
100 g juhtúró
kevés olívaolaj
frissen őrölt feketebors
só
a tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. ha nem akar egyben maradni, egy-két evőkanál vizet is hozzágyúrunk, mindezt minél gyorsabban. folpackba csomagolva fél-1 órát, vagy akár egy éjszakát is hagyjuk a hűtőben pihenni.
a spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk és kevés olívaolajon megfuttatjuk. ha kihűlt, a vizet kinyomkodjuk belőle és darabokra vágjuk. a medvehagymát szintén csíkokra kell felvágni (előzetes dinsztelés szerintem nem szükséges).

a sütőt 180 fokra előmelegítjük. a tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott lepényformába tesszük úgy, hogy fala is legyen. a tölteléket beleöntjük, eloszlatjuk szépen, egyenletesen. kakukkfűvel bőségesen megszórjuk. kb háromnegyed óráig sütjük, az elején alufóliával érdemes letakarni.
melegen, de nem forrón tálaljuk. notórius húsevőknek 200 g bacon-t javasolok még hozzá. a medvehagymásságot pedig a spenót/medvehagyma arányával lehet változtatni.
egyszer már készítettem quiche-t: itt egy cukkinis-szalonnás verzió.
4 megjegyzés:
Gyönyörű... (nagy sóhaj)
Húú...ezt most megsütöm a hétvégére.:-)
Vállveregetésen túl óóóójajj- szegény ricotta nevében.. szerintem Te nem a megfelelő ricottával találkoztál eddig:( más megfelelő indokot nem találok és nem szeretnék folyton tippeket adni, de legközelebb, ha kipróbálnád valamihez (például Pákosztos macska ricottás palacsintáihoz vasárnap reggelire) Óvári ricottát vegyél, ami tényleg finom.(T-hipermarketben kapható) És süssél még sok quiche-t:)
zs., de én nem szeretem a ricottát:D egy próbát lehet azért még teszek vele, hiszen a legutóbbi próba is jól sikerült:))) (mármint a medvehagymásra gondolok:D)
Megjegyzés küldése