2009. augusztus 4., kedd

paradicsompaprika és sajtok

tegnap elég meleg volt a lakásban, hogy valami főzés nélkülit készítsek. útban hazafelé anyuval bementünk a vásárcsarnokba, anyu jól bevásárolt őszibarackból, fügét azonban már nem kaptam (késő volt már, alig voltak). nagyon szép paradicsompaprikákat kaptunk, úgyhogy már csak valami sajtos kence kellett hozzá, úgyis nagyon rá vagyunk állva a sajtokra mostanság. a márványsajt valamiért adta magát, hozzá a dió kitűnően passzol, és mivel anyu meg én is odavagyunk a csípősért, nem nehéz kitalálni, hogy a fentebb említett hozzávalókból mi készült és hogyan. ha mégsem, lásd lejjebb. (bár azért az őszibarackot inkább kihagytuk belőle.)

chilis-diós márványsajtkrém paradicsompaprikában

4 darabhoz

4 szép paradicsompaprika
100 g márványsajt
100 g philadelphia sajtkrém
2 ek tejföl
50 g dió
friss chilipaprika (én halapeno-t használtam)
frissen őrölt feketebors

a megmosott, megszárított paprikák tetejét szépen levágjuk, kimagozzuk, kierezzük.

a sajtokat villával összetörjük, a tejföllel elkeverjük. a diót felaprítjuk, a kierezett, apróra vágott chilipaprikát szintén (én csak fél halapeno-t raktam hozzá, mert ez valami kifejezetten erős példány volt). hozzáadjuk a sajtos cucchoz, jól megborsozzuk, majd egy kiskanállal a paprikákba töltjük. mehet vissza rá a teteje.

lilahagymával, rozskenyérrel, csípős kolbásszal isteni, de érett sonkával is jó lehet.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörű ez a kép:))))))

Horasz írta...

hugh ez nagyon jól néz ki, jó kis előétel, vagy fingerfood.

H.

starfi írta...

fruzska, köszönöm:)

horasz, így van. csak az a baj, hogyha az ember nagyon megtölti a sajtos cuccal, akkor folydogál belőle rendesen és úgy bizony nehéz enni. mondjuk azért sikerült:))

Limara írta...

De jól esne most! :))