csőben sült csicsóka és édesburgonya füstölt csülökkel, kakukkfűvel és parmezánnal
(ennél hosszabb cím nem is létezik)
kb 600 gr csicsóka
1 nagy édesburgonya
4 gerezd fokhagyma
1 nagy marék friss kakukkfű
300 ml tejszín
olívaolaj
150 gr parmezán
zsemlemorzsa
füstölt főtt csülök, ízlés szerint
frissen őrölt feketebors
só
a csicsókát meghámozzuk, vízbe tesszük. az édesburgonyát meghámozzuk. mindkettő zöldséget darabokra vágjuk. a sütőt 200 fokra előmelegítjük. a tejszínt összekeverjük a fokhagymapréselt fokhagymával, a parmezán felével, az apróra vágott kakukkfűvel, a sóval és a borssal. egy jénait (vagy egyéb tűzálló tálat) olívaolajjal meglocsolunk, belepakoljuk a zöldségeket, és a falatokra tépkedett/vágott húst, ráöntjük tejszínes kulimászt, alufóliával lefedjük és a sütőbe toljuk, kábé addig sütjük, amíg a zöldségel meg nem puhulnak és a tejszínes cucc nem buborékol. néha át kell fordítani a zöldségeket. ha kész, az alufóliát eltávolítjuk, a sütőt feltekerjük 250 fokra, és ha van, átkapcsolunk grill fokozatra. a maradék parmezánt összekeverjük 1-2 csésze zsemlemorzsával, és a zöldségekre szórjuk. 15-20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
a következő 7 napban starf otthon lesz, a faluban. otthoni finomságok coming soon.
9 megjegyzés:
ez jó lehet, tavasz ide vagy oda :)
hús nélkül is működne, nem? vagy kell bele a füstölt íz?
hááát, nekem mindenképp kell:))) de szerintem ki lehet hagyni, báááár nem érdemes:D
Nekem jöhetne tavasszal és kora nyáron is, max. 30 fok fölött nem kívánnám meg:)
Engem sem zavarnak az évszakok, ha valamit szeretek.....Kivétel a 40 fokos kánikula-az már más:)))
Naggyon guszta! :)
Imádom az édesburgonyát. Nálunk sajna nem kapni... Pedig isteni!
Hmm, nagyon guszta! Édesburgonya bármikor bármennyi jöhet! :))
Teljesen off, de tudsz esetleg ajánlani jó pécsi éttermet?
Kata, trinity, teljes mértékben egyetértek:)
duende, Limara, ezzel én is így vagyok már! :) pedig mielőtt kóstoltam volna, azt hittem, olyan íze lesz, mint a sült sütőtöknek, azt viszont annyira nem szeretem.
Cserke, ha még aktuális, a legjobb az enoteca corso, a színház téren, de drága. amit még szeretek, az a replay és a korhely, mindkettő a király utcában található.
Köszi:)
Megjegyzés küldése