2009. március 4., szerda

elmaradásaim

mivel jó pár kördéssel elmaradtam, igyekszem bepótolni őket. remélem azonban, senki nem gondolja, hogy tiszteletlenségből nem válaszolok; valahogy így jön ki, valószínűleg nem vagyok egy körkérdésées fajta. persze mindenkinek köszönöm, akik gondoltak rám!:)

még évezredekkel ezelőtt kaptam duendétől a függőségeim kördést.

az ételek közül az első számú az olívaolaj. mindenre csurgatok, legyen mozzarella, legyen sült paprika, vagy akármi más. aztán sorrend nélkül legyen a friss chilipaprika, a bazsalikom, a citrom (ez újabb keletű), és a garam masala. de akár írhatnám a szójaszószt, a halszószt, a lazacot, a kókusztejet, a nokedlit, a tésztákat, a csicsókát, a hagymát, minden faját-fajtáját.

az illatok közül kiemelném a bazsalikom és a citromhéj, valamint az igazi vanília illatát. de hogy ne csak gasztronómiai vonalon maradjunk, szeretem az eső illatát, a tavasz "végre-itt-vagy" illatát, és öcskös hajának az illatát:)

ha zenei függőséget kellene választani, akkor egyértelműen tori amos-ra szavazok. aki ismer, tudja jól, aki nem, tapasztalja, ugyanis legtöbbször tőle lehet hallgatni zenét ott jobbra:) de szeretem például a folk-zenét (főleg magyar és balkáni műfajokat), főleg a hangszerek miatt; ezért páldául szóba jöhet lovász irén, mert nagyon klassz zenét játszik. máskülönben maradnék az alternatívabb vonalon, hallgatok massive attack-ot, björköt, néha sarah mclachlan-t, esetleg dido-nak a régebbi lemezeit. no, ilyesmiket. hangszerek közül a kedvenc a zongora, gitár, hegedű, dobok.

az állatok közül az örök kedvenc a macsek, és már a kutyák is, annak ellenére, hogy már elszenvedtem kutyatámadást is. kedvenc fajtám talán a golden retriever/labrador alakkör, meg még a nagy mamlasz fajtákat is szeretem.

ha már egyszer biológuspalánta vagyok, szólnék még a növényekről is. nagyon szeretem az orchideákat, legyen vadon növő kosborféle, vagy tenyésztett hibrid. a medvehagyma is egy nagy kedvenc, ugyanis amikor virágzik, gyönyörű sötétzöld-hófehérbe borulnak a Mecsek erdői, és akkor már nagyon klasszakat lehet túrázni a tavaszi hegyekbe. a teljesség igénye nélkül még szeretem-növények: páfrányfenyő, nőszirom, krókusz, virágzó gyümölcsfák, hunyor.

baráti díjat is kaptam, Limarától, és trinity-től. és frissen csicseriborsótól is:) köszönöm Nektek, igyekszem rászolgálni a díjra. még akkor is, ha kicsit késve reagálok:) úgyhogy ez a kép Nektek szól:

a képet gógli kereste nekem, a "friends cat dog" parancsszóra.

végezetül kaptam egy mi lennék ha? kérdést is. ezekből néhol kivettem, mert nem tudtam volna rá mit írni, de remélem így is elég informatív lesz a bloggertársadalomnak:) mi lennék, ha...

...hónap lennék: május
...a hét napja lennék: szombat
...a nap egy időpontja lennék: hajnal
...bolygó lennék: neptunusz
...tengeri állat lennék: albatrosz
...folyadék lennék: források vize
...fa lennék: tölgy
...virág lennék: kosbor
...mesebeli lény lennék: sárkány
...hangszer lennék: zongora
...szárazföldi állat lennék: bengáli tigris
...szín lennék: kék
...zöldség lennék: cukkini
...hang lennék: harangszó
...elem lennék: víz
...dal lennék: tori amos - i can't see new york
...könyv lennék: ken follett - a katedrális; thomas wharton - szalamandra
...étel lennék: curry
...fűszer lennék: chili, garam masala
...hely lennék: trópusi sziget kék óceánban
...íz lennék: csípős
...illat lennék: frissen sült kenyér
...tanóra lennék: biológia :D
...rajzfilm lennék: Ratatouille
...szám lennék: 1
...rovar lennék: imádkozósáska
...gyümölcs lennék: őszibarack vagy mangó
...épület lennék: flatiron building, vagy akármilyen art deco remekmű new yorkban.

ennyi fért a mai mesélős posztba, még egyszer köszönöm a kördéseket Nektek.

6 megjegyzés:

csicseriborsó írta...

A díjat sok minden miatt adtam, anno ugyanazon az egyetemen, ugyanazon a karon, és majdnem ugyanazon szakon tanultam ( biol-kém- a rossznyelvek szerint mi mindenről tudunk semmit, Ti meg semmiről mindent....) A gasztroblogodon túl meg a hejesírásos(sic!) az egyik kedvencem.

trinity írta...

Köszi a kutyás-cicás képet: nagyon tetszik!!!!

trinity írta...

Ja, és tőlem tudd meg, ne mástól: Tőled főztem:)))És nagyon finom volt ez is.....Nem haragszol?

starfi írta...

csicseriborsó, nagyon szépen köszönöm, a hejesírásra való dicséretet Gitta nevében is.:)

trinity, láttam ám!:) örülök, hogy ízlett.

Limara írta...

Köszi a képet, nagyon tetszik!:))Golden retriever az én kedvenc kutyusom is, gyermekem könyörög is érte, még apát nem sikerült megygyőznie.

starfi írta...

Limara, :) majd csak lesz blöki! nekem biztos:))))))