Jön a karácsony. Bár az időjárás ezt még nem tudja, lévén november közepét játszik. Én is elkezdtem a karácsonyi receptek kipróbálását, nehogy a nagy nap nagy leégést is jelentsen. Jelentem, evvel a recepttel nem lehet befürödni:)
Rumos meggyel töltött csokoládégolyók
1 tojásfehérje
120 g jó minőségű étcsokoládé
100 g hámozott mandula
1 ek meggylikőr/Garrone Cherry
3 ek kristálycukor
1 tk vaníliaesszencia
rumos meggybefőtt
cukrozatlan kakaó a hempergetéshez
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét lereszeljük, a mandulát ledaráljuk, majd összekeverjük a cukorral, likőrrel, a vaníliaesszenciával, és a fehérjét beleforgatjuk, jól összekeverjük. Alufóliával lefedjük, és fél óráig a hűtőben pihentetjük. Ezután újra átgyúrjuk, majd diónyi darabokat veszünk a masszából (vizes kézzel!), ellapítjuk a tenyerünkben és a közepükbe teszünk egy lecsepegtetett rumos meggyet, gömbbé formáljuk. Végül megforgatjuk kakaóporban.
Egy 2006-os Magyar Konyha nyomán.
2008. december 17., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Ez jó! Én idén kevésbé szöszölős dolgokat fogok csinálni. Inkább az egybennagy dolgokat fogom preferálni. Elhatároztam.:-))) De jövőre ezt is megcsinálom!
hú Te, és hogy eteti magát...:) Egyébként ez sokkal egyszerűbb, mint majd a következő trüffelrecept lesz:P :D
már épp akartam nyüszögni, hogy szeretem ugyan a kínajit, de itt az ideje valami tuti karácsonyi receptnek :)))
jólvan, jólvan, még lesz egy-kettő:)))
Megjegyzés küldése