2008. szeptember 4., csütörtök

csütörtök esti szenyó

Tegnap este sült csirkét sütöttem Szakácsok könyve-módra, és mondanom sem kell, hogy a technika tökéletes, mint minden eddig kipróbált recept a könyvből. Majd legközelebb lesz erről is egy poszt, csak most túl éhesek voltunk a fotózáshoz/precíz szeleteléshez, úgyhogy csak egy gyors tepsis mártást kapott a madár meg egy kis pirított krumplit. Mára össz-vissz egy comb maradt, így abból készítettem szendvicset.

Csirkehúsos-sárgarépás szendvics tortillában

2 személyre

2 tortillalap
pár ek. guacamole-szósz
2 közepes sárgarépa megházmova, lereszelve
maréknyi szárított áfonya
2-2 szelet füstölt sajt (vagy füstöletlen)
1 csirkecomb (felső és alsó együtt)

A csirkecomb húsát falatnyi darabokra tépkedjük. A tortillalapokat kiterítjük (előtte meg is melegíthetjük, de akkor gyorsnak kell lenni, mert ha kihűl, törékeny lesz), és az egyik felüket megkenjük guacamole-mártással (vagy kis dijoni mustárral, majonézzel, vagy akármilyen szósszal). Rászórjuk a sárgarépát, a húsfalatokat, az áfonyát és a kisebb csíkokra vágott sajtot. A szélső végeket behajtjuk, szorosan feltekerjük, kicsit lenyomkodjuk. Középen kettévágva tálaljuk. Hozzá kínálhatunk chiliszószt, plussz guacamolét és tejfölt is.

A szeptemberi Tv Paprika Magazinból.

Nincsenek megjegyzések: