Almás és körtés túrótortácskák
az alaphoz:
1 csomag (250 gr) Hobbit keksz
50 gr vaj, megolvasztva
1 tk. só
a túróhoz:
250 gr túró
1 ek. frissen facsart citromlé
kevés kardamom (függőség, tudom)
egy kis kupica vodka
1 tojássárgája
kb. 100 gr méz
kis marék vágott nagyszemű mazsola
a gyümölcsös feltéthez:
3-4 kisszemű, savanykás alma
1-2 körte
1 csomag színtelen tortazselé
fahéj és kardamom
2 ek. citromlé
4 ek. méz
200 ml almalé
A kekszet ledarálom, és összekeverem a sóval, majd az olvasztott vajjal. A túró hozzávalóit összekeverem. A gyümölcsöket szeletekre vágom, kis citromlével lecsöpögtetem, hogy ne barnuljanak meg. Egy muffinsütőt kibélelek muffinpapírral. Az aljába beleteszek 1-2 evőkanálnyi kekszmorzsát, majd elegyengetem, hogy mindenhol egy kb. egycentis réteg legyen belőle. Erre jön a túró, amit szintén megtömködök és ellaposítok úgy, hogy ne egészen érjen fel a muffinforma pereméig. Erre ráhelyezek pár szelet gyümölcsöt, amit ízlés szerint megszórok fahéjjal vagy kardamommal. A sütőt 175 fokra előmelegítem, majd 25 percig sütöm a tortácskákat, majd egy tányérra teszem őket (papírostul).
A tortazselét a csomagoláson olvasható módon elkészítem, de 200 ml almalével, a 2 ek. citromlével és 4 ek. mézzel. Ha már nem annyira forró, de még nem dermedt meg, a tortácskák tetejét elárasztom vele, majd kicsorgatom onnan a felesleget (ezért fontos, hogy ne érjen a papír pereméig a süti). Így szép csillogó felületű gyümölcstortácskákat kapok. Ha ez megvan, kibontom őket a papírból, és hűtőbe teszem (már amit nem
Külön öröm, hogy a gyümölcsök a saját gyümölcsfáimon termettek:)
Koprodukció Les-zel.
2 megjegyzés:
Jól néz ki! Próbáld meg a zselét ecsettel felkenni, akkor nem kell kicsurgatni a papírból! Bár lehet, tovább tart...
Na ezaz, én is így szerettem volna csinálni, ahogy írtad, csakhogy nem volt semmiféle ecsetem... De így is klassz lett:)
Megjegyzés küldése