Mikor olvastam a feedet, gondoltam ezt írom majd: Gratula! Most már jöhet a jól megérdemelt! :) Lorien, köszi, akkor nekem már nem is kell leírni :) Max még annyit: jó mulatást!
Akkor jutalmul elárulok egy titkot: lehet otthon is mogyoróvajat készíteni! Veszel sótlan földimogyorót (pucolva legyen vagy 20 dkg), beleszórod erős robot- vagy aprítógépbe, bekapcsolod (befogod a füledet :)), és hosszú percekig apríttatod. Ha darabosat akarsz, a megfelelőnek ítélt szemceméretnél 2-3 ek-t kiveszel. Amikor már úgy gondolod, ebből már semmi nem lesz, egyszer csak elkezd "izzadni" a massza, és szépen kijön az olaj belőle. Innen már odafigyelve keverteted, amikor homogén, kikapcsolod, a darabos félretett adagot kézzel belekevered, üvegbe nyomkodod, hűtőben tárolod. Az elején lehet picit sózni, szerintem felesleges.
12 megjegyzés:
Gratulla!
Most már jöhet a jól megérdemelt! :)
A mikrobi szigorlatom után még napokkal is táptalajokról és a különböző coccusokról álmodtam... :-D
Gratula és nagyon jó nyaralást!!!!
Mikor olvastam a feedet, gondoltam ezt írom majd:
Gratula! Most már jöhet a jól megérdemelt! :)
Lorien, köszi, akkor nekem már nem is kell leírni :)
Max még annyit: jó mulatást!
:D éljenéljen!! szép nyarat!
Leborulok nagyságod előtt!:-)
Congrats!!!!
lorien, köszi:) de azáááám:D
millie, én a tételhúzással álmodtam folyamatosan. de nemérdekel, mer megvan!:D kössz!:)
pranté, köszi szépen!:)
nana, de éljen bizony! micsoda vegakajákat fogok főzni Tőled!:)
ízbolygó, akkor a leborulás kölcsönös!:) köszi szépen!
na, a kölcsönös leborulások között én csak szimplán gratulálok!:)
éljenéljen! :) ügyes gyerek ez a SF. :))
éniss grat! :) megkönnyebbülés, mi? ma pedig pont kellemes az idő az utazáshoz, de azért ennél jobb időt kívánok nektek!
Akkor jutalmul elárulok egy titkot: lehet otthon is mogyoróvajat készíteni!
Veszel sótlan földimogyorót (pucolva legyen vagy 20 dkg), beleszórod erős robot- vagy aprítógépbe, bekapcsolod (befogod a füledet :)), és hosszú percekig apríttatod. Ha darabosat akarsz, a megfelelőnek ítélt szemceméretnél 2-3 ek-t kiveszel. Amikor már úgy gondolod, ebből már semmi nem lesz, egyszer csak elkezd "izzadni" a massza, és szépen kijön az olaj belőle. Innen már odafigyelve keverteted, amikor homogén, kikapcsolod, a darabos félretett adagot kézzel belekevered, üvegbe nyomkodod, hűtőben tárolod.
Az elején lehet picit sózni, szerintem felesleges.
gratu & élvezd a jó időt ;)
köszi szépen mindenkinek!:) ma le is adtam az indexem, úgyhogy már semmi sem emlékeztet a vizsgaidőszakra. :D
ribizli, kössz szépen a receptet! fogok is csinálni majd mogyoróvajat!
Megjegyzés küldése