2008. május 22., csütörtök

hűtőposzt

Ma végre jut egy kis időm a posztolásra. Két legyet ütök egy csapásra, mert főzök is (ld. későbbi poszt), és én is felveszem a Gourmandula által foodbloggerek közé gurított lasztit. De aztán bele is vágok, mert egyrészt ki sem látszom a jegyzőkönyvírásból, másrészt főznöm is kell még ma. Tehát lássuk.

Felső polc: tojás, paradicsom, kedvenc sósvajunk (ami mellesleg korántsem olyan ízű, mint Svédországban), egy füstölt kecskesajt-korong, egy nemfüstölt-zöldfűszeres kecskesajt-korong és BENG! egy konzervnyi „pizzás” melegszenyókrém. Izé, mögötte pedig egy zacsekban és szalvétában aszalódó banán (meg ne kérdezzétek, hogy miért van ezekbe bebugyolálva).

Felülről a második polc: joghurt, virsli, párizsi, ketchup (nyilván a virslihez), házisonka, tecsós (jóvanna, óccsó és nem is olyan rossz) tejszín, tej, mögötte pedig egy befőttesüvegben libazsír és egy érett mangó.

Alulról a második polc: alufóliában szintén házisonka (2. nem megkérdezendő kérdés: miért két helyen, két különféle módon kell tárolni a sonkát?), vaj összegyűrt csomagolásban, magyaros vajkrém a szenyós napokra, fél uborka, szeletelt szalámi, fehér paprika, mindenféle milka csokik (amik megolvadtak a tűző napon), meggydzsem, fajita szósz, curry paste (ebből lesz ma a vacsi).

Alsó polc: rosszul skálázott műanyag mérőedényben mentás földieperbólé (a recept will be coming soon), mögötte torma és jalapeno paprika (lidliben múltkor mexikói napok voltak:-D), csemegeuborka, kis fejes káposzta hátul, két csomag fehér spárga (itt csaltam, mert ezeket ma vettem a mai vacsihoz), alatta a pácolódó husi a fémtálban.

Zöldséges rekeszek: aszalódó kiwi (hálisten a karfiol kitakarja), karfiol, csemegehagyma, retek, sárgarépa. És amint látszik (a bal oldali rekeszben), wizzair-es papírkával védem a zöldségeimet a hűtő közvetlen érintésétől :), igen, igen, a repülőről hoztam (csórtam) (valaki kilopta a jobb oldali rekeszből!)

Ajtó, felső polc: szemcseppek, leveskockák (hús-és zöldség), habfixáló, egy darab gyömbér.

Ajtó, középső polc: erős pista (BENG!), bolti pesto (majd csinálok normálisat is, ha lesz baromisok bazsalikomom, és majd mozsárral dörzsölgetem, hogy very autentikus legyen), magos dijoni mustár (a készlet erősen feltöltésre szorul, már csak szinte az üvegéért tartom), magtalan dijoni mustár (kedvenc vinaigrette-mártásaim alapja), bóti-cukros-műmustár (BENG), piros arany (szenyós korszak, ne kelljen már mindig elmondani, na), szárított élesztő, fekete kaviár.

Ajtó, alsó polc: a legcikibb elem a tecsós fehér víz, de müzlihez meg kávéba ez is jó - úgyis vedelem mostanában a tejet, de nem veszek ezért drágábbat -, curry-s ketchup, gyümölcslé, curry szósz és egy üveg bontott Nyakas Budai Irsai Olivér, 2007-es.

Hát ennyi:) Megyek főzni.

12 megjegyzés:

Ízbolygó írta...

A sonkák azért vannak nyílván külön polcon, mivel különböző érlelési technikákat teszteltek:-)
(Nekem az egyetem alatt sokáig hűtőm sem volt és azt sem tudtam mi fán terem a fajita szósz... viszont rengeteg zacskós levest ettünk:-))

Unknown írta...

szerintem a banán csomagolása azért van, nehogy megfertőzze a környezetét ;)

sok sikert a vizsgákhoz!

Névtelen írta...

...nehogy összeszűrje a levet a melegszenyókrémmel:-)

Névtelen írta...

:-)
De jót nevettem
:-)
a.

Unknown írta...

naja, hát az két külön kísérlet! ;)
egyszer én is kitettem az irodám sarkába egy banánt - kb. 5-6 nap után teljesen barna lett a héja és 7. nap enyhe alkoholos szaga lett. Kollégáim és egyetemisták minden nap jöttek banánkísérletről tájékozódni ;)

(minden jó, ha a vége jó: nem ettem meg ;) )

starfi írta...

ízbolygó, beatbull, de lököttek vagytok:) majd előterjesztek egy újabb projektet a laborban, sonkák erjedésének vizsgálata a többszörösen becsomagolt banán flórájára és a melegszendvicskrém transzformációjára:D

a., örülök, hogy tetszett:)

starfi írta...

beatbull, köszönöm szépen, remélem is, hogy sikerülnek:) (ha már egy hónapig alig főzök)

Névtelen írta...

Mint a Nemzeti Banánfelszabadítási Front aktivistája felszólítalak, hogy tartsd tiszteletben az alapvető banáni jogokat! :)))
Különben az tapasztaltam, hogy a hűtőben hamarébb megfeketedik a banán, mint kint a gyömölcsöstálban, így nem is rakjuk be soha. Ha kissé zöldebbet sikerül venni, akkor majdnem egy hétig elvan, 4 napig az állaga is szinte tökéletes marad, utána kezd csak kicsit felpuhulni.

Unknown írta...

jó ez most ízlés kérdése, de Tim Mälzer pl. azt prédikálta egyszer, hogy a banán csak akkor jó igazán, ha már rossz ránézni ;)

starfi írta...

jól van, akkor bevallom, hogy én is rohadva szeretem a banánt:) beatbull, csatlakozz!:) na, lorien, erre mit lépsz?:D

Névtelen írta...

Éljen a szabadban rohasztott banán, le a hűtött Népe Frontjával!
Pfúúúj, miféle sötét lelke van annak, aki képes a szerencsétlent Szibériába deportálni?!?!
:)))))

starfi írta...

:D