Wokban sült tofu zöldségekkel és szezámmaggal
1 cukkini
1 kaliforniai paprika
3 újhagyma
150 gr kis gomba
2 ek. szezámmag
3 ek. szezámolaj
2 ek. szójaszósz
300 gr tofu
frissen őrölt bors
pár szál kapor
só
A gombát megmosom, felnegyedelem. A kaliforniai paprikát kicsumázom és az ereit kivágom. A cukkinit felszeletelem. Az újhagymát megtisztítom, felkarikázom. A tofut lemosom, megszárítom, kockákra vágom.
A wokot nagy lángon felhevítem, majd amikor már elég forró, beleöntöm a szezámolajat. Azonnal beledobálom a paprikát és a hagymát, majd egy-két percig néha rázogatva pirítom. A lángot nem kell mérsékelni. Ezután hozzáadom a cukkinit, a gombát, a szójaszószt, sózom, borsozom és utánuk küldöm a tofukockákat is. Pár percig dobva-rázogatva sütöm.
Ha kell, még sózom, illetve, ha kész, megszórom a szárazon aranysárgára pirított szezámmal és az apróra vágott kaporral. Önmagában is ízletes, de palacsintába, ne adj isten tortillába tekerve még jobb (lehet).
2008. április 8., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
szia,
titkos rajongod vagyok, szeretnelek az aktualis korkerdessel meglepni:
http://horasz.blog.hu/2008/04/10/ha_bor_lennek_borbol_lennek
Ha szivesen veszel reszt ebben a korkerdeses hagyomanyban, valaszolj es passzold tovabb:)
Koszi,
Horasz
szia Horasz, köszi szépen:) elmélkedem rajta és igyekszem a válasszal.
Szia!
Hmmm... Fincsi lett! :)
Jól raktam össze, hogy Te is a SOTE-ra jársz?
Melinda
szia Melinda, nem, a pte-re járok. méghozzá nem is orvosira:)
Szia!
Én SOTE meg ÁOK is, de mégsem orvosi... :)
Melinda
olyan ez a fotó, mint egy mesebeli táj. szívesen felfedezném :)
hát főzök én másnak szívesen:) úgyhogy jöhetsz, felfedezheted:D
NYban találkozunki!!!! :)
Megjegyzés küldése