2008. április 8., kedd

tofu, szezámmag, zöldségek

Wokban sült tofu zöldségekkel és szezámmaggal

1 cukkini
1 kaliforniai paprika
3 újhagyma
150 gr kis gomba
2 ek. szezámmag
3 ek. szezámolaj
2 ek. szójaszósz
300 gr tofu
frissen őrölt bors
pár szál kapor


A gombát megmosom, felnegyedelem. A kaliforniai paprikát kicsumázom és az ereit kivágom. A cukkinit felszeletelem. Az újhagymát megtisztítom, felkarikázom. A tofut lemosom, megszárítom, kockákra vágom.

A wokot nagy lángon felhevítem, majd amikor már elég forró, beleöntöm a szezámolajat. Azonnal beledobálom a paprikát és a hagymát, majd egy-két percig néha rázogatva pirítom. A lángot nem kell mérsékelni. Ezután hozzáadom a cukkinit, a gombát, a szójaszószt, sózom, borsozom és utánuk küldöm a tofukockákat is. Pár percig dobva-rázogatva sütöm.

Ha kell, még sózom, illetve, ha kész, megszórom a szárazon aranysárgára pirított szezámmal és az apróra vágott kaporral. Önmagában is ízletes, de palacsintába, ne adj isten tortillába tekerve még jobb (lehet).

8 megjegyzés:

Horasz írta...

szia,

titkos rajongod vagyok, szeretnelek az aktualis korkerdessel meglepni:

http://horasz.blog.hu/2008/04/10/ha_bor_lennek_borbol_lennek

Ha szivesen veszel reszt ebben a korkerdeses hagyomanyban, valaszolj es passzold tovabb:)

Koszi,

Horasz

starfokker írta...

szia Horasz, köszi szépen:) elmélkedem rajta és igyekszem a válasszal.

Melinda írta...

Szia!

Hmmm... Fincsi lett! :)
Jól raktam össze, hogy Te is a SOTE-ra jársz?
Melinda

starfokker írta...

szia Melinda, nem, a pte-re járok. méghozzá nem is orvosira:)

Melinda írta...

Szia!

Én SOTE meg ÁOK is, de mégsem orvosi... :)
Melinda

Grenadine írta...

olyan ez a fotó, mint egy mesebeli táj. szívesen felfedezném :)

starfokker írta...

hát főzök én másnak szívesen:) úgyhogy jöhetsz, felfedezheted:D

Grenadine írta...

NYban találkozunki!!!! :)