2008. február 13., szerda

visszajöttem

És sütöttem. Ahogy ígértem, Cookingstar paradicsomos focaccia-ját készítettem el, és milyen jó lett. Köszönet a receptért, köszönet a finom ízekért. Viszont a cup-okat átszámolgattam metrikus egységekbe, csak úgy, unatkozásból:)

Paradicsomos focaccia

kb. 275 gr liszt, nekem kicsit több is kellett
1 nagyobb krumpli (komolyan, nem volt itthon, csak egy kicsi, meg egy nagy)
250 ml meleg víz
1 tk szárított élesztő
2 tk cukor
csipet só
3 ek olívaolaj
150 gr kisebb szemű paradicsom (nem igaz, hogy ebben a városban nem lehet kapni koktélparadicsomot)
oregánó
frissen őrölt bors

A krumplit meghámozom, majd nagyobb darabokra vágom és sós vízben puhára főzöm. Közben a vizet összekeverem az élesztővel és a cukorral, majd meleg helyen megfuttatom. A krumplit összetöröm. Az élesztős vizet a liszthez adjuk, majd hozzáadjuk a krumplit és a sót, majd kis keverés után 2 evőkanál olívaolajat. Ha nagyon ragadna, hozzáadok még egy kis lisztet. Ha a tészta összeáll egy kis, rugalmas, könnyű labdává, egy órát kelesztem, letakarva. Egy kerek tortaformát kivajazok, kilisztezek, majd beleteszem a tésztát, széthúzkodom, hogy teljesen kitöltse a formát és letakarva még egy kicsit hagyom kelni(át is lehet gyúrni szerintem, én ezt tettem). Ezután a vastag szeletekre vágott paradicsomokat belenyomkodom a tésztába. A focaccia tetejét megszórom oregánóval és rácsurgatom a maradék olívaolajat. A tésztát előmelegített sütőbe tolom, 180-200 fokon (kinek hogy) kb. 40 percig sütöm. Ezután kiveszem és konyharuhába csomagolva hagyom hűlni. Én tegnap késő este lettem kész vele, így a kóstolás mára maradt. És naggggyon jó lett:)

Még egyszer, köszönöm Cookingstar:)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

:))

Az erdeti érdem Wednesday Chef-é:) De amúgy meg nincs mit, jó néha néha feedback-et kapni arról, hogy hogy sikerülnek a dolgok másoknak :)

starfi írta...

á, dehogy; a Tied az érdem, mert a Te változatod pölö képről is jobban nézett ki, na. :))

Névtelen írta...

Ehem!

Pedig engem pont a képe fogott meg a néninek, mire én kész lettem már lemenőben volt a nap, igy elég hülye szineim lettek :) de köszönöm..:)

apropó, Van skype-od?:)

starfi írta...

az nincsen... msn-címet viszont látod wiw-en:) ha minden igaz:D

Névtelen írta...

megtörtént:)