Már ami az egy nap alatt posztolt ételek mennyiségét illeti. A következő recept volt kábé az első, amit úgy 14-15 éves korom körül egyedül, önállóan bevállaltam. Azóta több, sőt, sok alkalommal elkövettem ezt a túrós édességet, és még mindig szeretem. Mert egyszerűen jó.
Őszibarackos túrótorta
egy 26 cm átmérőjű tortaformához
500 gr túró
3 ek étolaj
3 ek tej
125 gr cukor
200 gr liszt
2 tk sütőpor
100 ml tejszín
3 tojás
2 ek vaníliás cukor
1 ek étkezési keményítő
2 ek búzadara
500 gr őszibarack (izé, konzervből)
porcukor
A túrót áttöröm. 75 grammnyit a tejjel, az olajjal és 25 gr cukorral összekeverek. A lisztet a sütőporral elkeverem és a túrós masszával összegyúrom (ha nem akarna összeállni, még tejet öntök hozzá). A tortaformát kivajazom, kilisztezem. A tésztát kinyújtom, majd 3 centiméteres peremet hagyva bélelem ki a tortaformát. A tejszínt a maradék cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem, majd hozzáadom a tojássárgákat. A tojásfehérjéből kemény habot verek, amit a keményítővel és a búzadarával együtt a maradék túróhoz és a tejszínes-cukros keverékhez vegyítek. A sütőt 200 fokra előmelegítem. A túrós massza harmadát a tésztára kenem, rápakolom a felezett barackokat és a maradék túrós cuccot ráöntöm. Kb. egy órán keresztül sütöm, majd kihűtve vágom fel. Porcukorral szórom meg, ha édesebben akarom enni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése