2007. december 12., szerda

mmmmmm

Csirke-curry


1 nagy, kockákra vágott csirkemell
1 finomra vágott vöröshagyma
3 ek. vaj
2 ek. curry-krém
100 ml víz
3 hosszú, kockákra vágott zellerszár
50 ml tejszín
frissen őrölt bors

A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztottam, beletettem a vöröshagymát és aranysárgára pirítottam. Ezután beleraktam a csirkemell-kockákat, és belekevertem a curry-t. Erős tűzön, kevergetve megpirítottam a húst, majd hozzáadtam a vizet, takarékra vettem a lángot, és lefedtem. 10 perc lassú párolódás után hozzátettem a zellert, majd erős lángon besűrítettem a mártást (hagytam elfőni a víz egy részét). Ezután megborsoztam és tejszínnel ízesítettem a mártást. Én spagettitésztával ettem, csak úgy, egyszerűen.

Nem tudom, hogy itthon lehet-e kapni curry-krémet (curry paste), én a sajátomat Londonban vettem, és nagyon szeretem. Remélem, ha elfogy, akkor tudok majd venni itthon is. Meg a zellerszárat is nagyon szeressük:D Egyszerű étel, és nagyon jól esik benne az ázsiai beütés. Majd egyszer kikísérletezek egy házilag elkészíthető curry paste verziót, ha esetleg nem tudok itthon vásárolni. Már úgyis kavarognak bennem a gondolatok, illetve az ízek, hogy miből áll össze a curry-krém (most úgysem néztem meg az "ingredients" címszó alatt, pont emiatt).

Jójó, lehet, hogy ez kicsit már olyan félkész kaja, meg túl egyszerű, dehát ilyet is kell enni:)

4 megjegyzés:

Arwen írta...

most próbálok harmadszorra kommentelni, remélem, sikerül...
szóval lehet itthon curry paste-t kapni, sokfélét. én néha a match-ban is veszek, de a culinarisban meg tuti találsz legalább egy polcnyit.

starfi írta...

köszönöm szépen, arwen, megnézem majd, egyelőre csak a match-ban. culinarisba sajnos nemigen jutok el, mivel nem bp-i vagyok, de pl láttam már vmelyik internetes bevásárlóoldalon is (asszem ázsia bt. volt), amelyik szállít vidékre is.

Skip írta...

Nemrég találtuk meg a blogodat, és ez volt az első recept, amit megcsináltunk. Tényleg nagyon gyorsan elkészült, és nagyon finom volt! (A második étel, a lazacpástétom épp most készül! :) Szóval köszi és csak így tovább!

starfi írta...

örülök hogy ízlett! köszönöm:)