újkrumplisaláta házi majonézzel és zöldborsóval

250 g zsenge zöldborsó (pucolt súly)
1 csokor petrezselyem
frissen őrölt feketebors
só
a majonézhez két tojás sárgája, kb 350-400 ml napraforgóolaj, só, bors, kevés mustár és kevés citromlé
a krumplit jó sós vízben megsikáljuk. ez a legnehezebb és legidegölőbb része az egésznek, érdemes többen nekállni, főleg, ha a kis méretű krumplit kedveljük, mint én. utána feltesszük kevés sós vízben, és próbáljuk nem szétfőzni (a kés hegye azért könnyen kijöjjön belőle). a borsót is felrakjuk főni, de nem sózzuk. a majonézhez a tojássárgáját elkeverjük, először cseppenként, majd vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat. ha felvette a fentebb írt olaj mennyiségét, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a kevés citromlevet (utóbbiak savassága ne domináljon). a krumplit és a borsót leszűrjük, a majonézt hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyemmel együtt.
sült húsokhoz, grillezett tarjához, nyúlhoz remek köret, de én magában is szeretem.
3 megjegyzés:
Épp ilyen villám van, találtam az utcán, de tényleg :))
Azért a saláta is tetszik!
Nyammm... Ez igen, még több ilyet :)
Hugi
A fotó nagyon szép.
Photo shop-al mit csinálsz, amikor lefotóztál egy ételt? Elég kezdő vagyok ezen a téren, de már egy pár online feladatot lépésről lépésre végig csináltam...
Mesés...;oDDDD
Ezt ki kell hogy próbáljam...Imádom a krumpli salátát:)))))
Megjegyzés küldése