tegnap jól elszámítottam magam a salátakészítésnél, ugyanis a kelleténél jóval több céklát sütöttem meg. alufóliában, hámozatlanul azonban elálldogálnak a hűtőben, akár egy vinaigrette-es salátaként is elképzelhető. ma reggel ezt készítettem belőle. az eredeti ötlet szerint kéksajttal egészítettem volna ki, de nem kaptam a kisboltban, máshová pedig nem volt kedvem menni. úgyhogy maradt a brie sajt, bár nem kevertem bele, a tetején is remek lett.
sült céklás-krémsajtos szendvicsrevaló
2 szép sült cékla
1 doboz philadelphia krémsajt
1 ek olívaolaj
frissen őrölt feketebors
só
opcionális: zsázsacsíra, brie vagy camambert sajt, kaviár, újhagyma, stb.
a céklát megsütjük az itt leírtak szerint. ha kihűlt, meghámozzuk, majd a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük. sózzuk, borsozzuk (véleményem szerint mindkettőt szereti a cékla, nem is kicsit). hozzákeverjük a philadelphiát és az olívaolajat.
vajas rozskenyéren a legjobb, aztán lehet rá tenni valamilyen fehérpenészes sajtot, kevés zsázsát (vagy sokat; csak jönne már a tavasz), esetleg pár pötty kaviárt. én pár újhagymát is elmajszoltam hozzá.
2010. február 12., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Eszméletlen jól néz ki! :)
A sült cékla valóban felséges. Olívaolajjal, zsályával, kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal... mikor hogy. Én is nagyon szeretem.
csatlakozom! eszméletlenül jól néz ki:-) én joghurttal, fokhagymával, olívaolajjal, sóval-borssal szoktam összekeverni.
köszönöm szépen! :)
Csatlakozom Duendéhez, eszméletlen jól néz ki!:)
Hogy nálad minden mennyire guszta! Elaléltam, csodás!!
Pazar a kép és a szendvics is!
a sult cekla nagyon finom es a kremsajt is, de kiprobaltam es egyutt a ketto nekem nem jott be.
Megjegyzés küldése