2009. október 14., szerda

julie and julia

bár nem premier előtt (mégis előbb, mint az átlag;) ), de megnéztük ma este a gasztronómiai mozik újabb remekét, a julie and julia-t. nem készültem semmiféle étellel, nasival (mint grenadine azzal az puszedlis csodával), de (most lehet fújolni) azért ettünk némi kukoricát és chipset a büféből (tudjátok, ahol dolgozom, a moziban). ittunk hozzá kólát, letoltunk pár túrórudit, de srácok, azt kell mondjam, klassz volt.

és hogy mi tetszett benne? hogy rólunk, gasztrobloggerekről is szól. annyira jellemzőek a szituációk, amit egy blogtalan ember nem is tud átélni; az első próbálkozásokat és kudarcokat, az első hozzászólás (starfiul kommentova) érkezésének erejét, a meglepetéssel és örömmel vegyeseket; a nehézségeket és a majdnem-feladom-érzéseket, röviden, amik mi vagyunk magunk.

a századközepén járó párizs, francia muzsika, piacok, friss baguette-ek, rézedények, mellette a mai rohanó new york, az embertömeg, a closet kitchen-ek, a papírzacskóban hazacipelt hozzávalók.

gasztrobloggereknek, gasztrofanoknak, kritikusoknak, szkeptikusoknak és azoknak, akik csak úgy szeretnek enni és filmet nézni, kötelező. holnap este, aki a pécsi moziban fogja megnézni a filmet, valószínűleg én adom el neki a jegyet:) találkozzunk ott, szerintem megéri, egy estére feltétlenül.

16 megjegyzés:

szepyke írta...

Melyik az a mozi??

Lilla írta...

holnap megnézem én is, végre. de nem pécsen :-)
a könyv is tetszett, ezt a két nőt meg nagyon bírom. amit amy adams a bűbájban művelt.....

trinity írta...

A férjemet elküldöm hozzád egyik este moziba, de az a jövő hét lesz már...Majd szólj, mikor dolgozol, hogy tudjon keresni:))Ha már én nem tudok menni.....

Ez a " blogtalan" kifejezés roppantmód tetszik!!! Tudod mire emlékeztet? A Harry Potterben ugye a muglik a "varázstalan" emberek. Na, ez is valami ilyesmi..
A filmhez kedvet kaptam-köszi...
( Pssssszt, titok: mi is esszük közben a kukoricát-nagy adagot:DD)

grenadine írta...

muglik nem érthetik, csak abban az esetben, ha a párjuk blogol. de akkor duplán :))

Chef Viki írta...

Erre már én is készülök :-)

Pécs kicsikét messze van, de majd csak eljut hozzánk is :-)

trinity írta...

Grenadine:DDDD Nagyon jó....
Mindig tudtam én, hogy nem lehetek mugli,mások is mondják, hogy boszi vagyok- plusz még blogolni is próbálok:)))

Na, hozom is a varázspálcám és indulok Roxfortba:))

starfi írta...

szepyke, ez a reklám helye: cinema city pécs. :)

lilla, meryl streep pedig még jobb!

trinity, kedden és szerdán leszek, de jegytépkedős verzióban, nem a pénztárban. a kukoricát én már nagyon ritkán kívánom meg, gondolom ez olyan munkahelyi ártalom már:D

gren, ez így van!:)

ch v, merrefelé?

trin, nekem bőven elég, ha főzöl valamit!:)))

Notburga írta...

Igen, nekem is nagyon tetszett a film, éppen azok miatt, amiket írtál. Biztos vagyok benne, hogy a bloggerek egészen más szemüvegen át nézik a filmet, mint a "többi halandó" :-)

Hajni írta...

Nagyon jó kedvcsináló:)

starfi írta...

notburga, teljesen igazad van:)

hajni, köszönöm, de ha egyszer így van:)

"saját levében" írta...

A "blogtalant" immár én is beemeltem az aktív szókincsembe!
Még azt nem tudom a film előtt egyek-e vagy utána?

starfi írta...

sl, előtte mindenképp. kínszenvedés lenne a film különben:))))

Enikő írta...

kukorica jó, de attól függ, ki főzi :p

Jó volt a film, észrevétlenül tűnt el a két óra, és a hatása: a másnapot a konyhában tölti az ember :)

Reni írta...

tegnap este mi is moziztunk egyet, és annyira, de annyira tetszett! mindössze 8-an ültünk a teremben (!). vicces volt, hogy amikor mások még csak egy mosolyt sem ejtettek, mi szakadtunk a röhögéstől mert annyira magunkra ismertünk a férjemmel, hogy az valami kegyetlen. ezeket tényleg csak az látja így, akinek van blogja... :) az első komment... az első e-mail... milyen nagy öröm is volt az :)

Tündér írta...

Pénteken este néztük meg, ha jól emlékszem, nem Te voltál "szolgálatban":)A film valóban jó volt. Magaménak tudtam érezni...(Mind az tetszett benne, amit leírtál.)Nem tűnt fel, hogy két órás, minden percét élveztem. Meryl Streep játéka elragadó volt, visszaadta Julia Child-et. Jól szórakoztam rajta. (A filmre én grissinivel készültem, de már előtte elropogtattuk:)

starfi írta...

enikő, ha te főzöd, mindig tuti:)

reni, nalátod?:D totál át lehet érezni, amiről szó van a filmben.

tündér, pénteken szabadnapos voltam:) szerintem is tuti kis két óra.