Sajtos gnocchi paradicsomszószban, csirkehússal

750 g lisztes burgonya
3 tojássárgája
150-200 g liszt (a krumplitól függ a mennyiség)
160 g reszelt parmezán/grana padano
reszelt szerecsendió
só
a többihez:
egy nagy csirkemell
kevés liszt
50 g vaj
1 fej vöröshagyma
kevés olívaolaj
1 jó minőségű (darabolt) paradicsomkonzerv
100 ml száraz fehérbor
pár csepp balzsamecet
200 ml húsleves
kakukkfű, oregánó
2 csipet kristálycukor
só
plussz reszelt parmezán/grana padano ízlés szerint
a gnocchihoz a burgonyát megtisztítjuk, darabokra vágjuk és hideg, sós vízben feltesszük főni, majd lecsöpögtetjük, megszárítjuk. villával áttörjük, majd gyorsan beledolgozzuk a tojássárgákat. hozzáadjuk a lisztet, majd a parmezánt, sózzuk, szerecsendiózzuk. lisztes kézzel ovális gombócokat (vagy hogy is hívják ezeket) formálunk belőlük, forró sós vízben kb. 3 percig főzzük. amikor feljönnek szépen a víz tetejére (én ilyenkor még szoktam kicsit hagyni úszkálni),akkor egy tálba tesszük, lefedjük. általában kisebb adagokban szoktam főzni, aztán vajjal összeforgatom az elkészült adagokat.

egy tűzálló tálat meglocsolunk olívaolajjal, beledobáljuk a gnocchikat, ráöntjük a paradicsomos-húsos szószt, majd jókora adag sajtot reszelünk rá, és 250 fokon rápirítjuk a parmezánt. frissen a legjobb.
a gnocchi receptje a sajtok könyvéből való.
2 megjegyzés:
Hát ez olyan igazi szívvel-lélekkel étel! :)
Csodás.
:)
Megjegyzés küldése