2009. január 13., kedd

mit olvastam 2008-ban?

Vestától kaptam a kördést. Sekélyes Starf nem sok mindent olvasott a múlt évben, hát, ez van. Nem is bírtam összeszedni 5 dolgot, de mint mondják, a kevesebb több. Úgyhogy csak négy címet írok ide. Igazság szerint ebből a négyből is két könyv az, amit úgy olvastam, ahogy egy könyvet kell. A másik kettőből egyet úgy nagyjából, a másikat viszont nagyon többször. Mindjárt meglátjátok, hogy értem ezt.

1. Ken Follett: Az idők végezetéig

Történelmi regény, egy katedrális sorsa körül forog a cselekmény. Valójában A katedrális című könyv folytatása, az 1300-as évek derekán játszódik, 200 évvel az előző könyv után. Hiteles és korhű leírások, izgalmas történetek. Szeretem, az 1060 oldalával együtt. A szerző előző könyve is kábé 800 oldal, de ott alig vannak sorközök és a betűk is kábé nyolcas betűmérettel nyomattak. Legalább sokáig tart elolvasni.

2. Provence, gasztronómiai kalauz

Anyutól kaptam a kis könyvet, nugátkészítéstől a helyi zöldséges ételeken át, rengetegféle hal-és tengeriherkentyű ételéig egész Provence-t bejárja. Szép képek, klassz leírások. Na ez az a könyv, amit úgy nagyjából olvastam csak. Biztosan maradtak benne kihagyott részek, de van, amibe többször is belevetettem magam.

3. Thomas Wharton: Szalamandra

A kedvenc regényem evör. Valójában mese, meg utazóregény, meg történelmi regény. Hihetetlen fantáziával és képzelőerővel alkották a könyvet, a nyomtatás és a nyomda témakörének is szentelve. Najó, az igazság az, hogy már n+1-szer olvastam a könyvet, hálisten 2008-ban is, különben csak három cím szerepelne itt (tudom, tudom, szégyenletes).

És rátátátátáttádámm, 4. Általános mikrobiológia

Hátborzongató. A könyv, amit nemcsak hogy többször olvastam, de oda-vissza tudtam, kívülről ám! No comment.

Hát ennyi lenne az én listám:) Ha esetleg valakinek meglenne Thomas Whartontól a Jégmezők (Icefields), szívesen venném az infót, hogy hol, mennyiért vette.

Az öt négy ember pedig, akit belinkelnék, hogy ők is áruljanak már el magukról és az olvasási szokásaikról valamit:

1. Cserke
2. Tintaleves
3. Lorien
4. Grenadine

Hajrá!

11 megjegyzés:

Ted írta...

:D :D :D

csicseriborsó írta...

Én anno a Szabó István Mihály féle Mikrobiológiával (vagy A bioszféra mikrobiológiája?) keltem- feküdtem egy hétig. Pusztító volt. De a laboron legalább láttam, mire képes a fokhagyma. Meg a Sumetrolim.

Névtelen írta...

Köszi, vettem, csak kicsi türelmet kérek:)

starfi írta...

Csicseriborsó, teljes mértékben együtt tudok Veled érezni. szörnyű három hét volt az tavaly, amikor a mikrobi szigorlatra készültem. A labor az viszont télleg jó volt.

Cserke, okés:)

Névtelen írta...

Köszi a kördést, kicsit még várnod kell a válasszal, de igyekszem.

Vesta írta...

Jóóó :) Örülök, hogy megkérdeztelek :)

Névtelen írta...

Először is:grt a vizsgához!Csak egy kis szusszanás vagy végeztél is?
Köszi a látogatást, megleptél:)Most meg jó nagy lámpalázam van, mert ha egy profi nézi a kezdeti gyenge próbálkozásaim...hát, ez majd talán inspirál, hogy megtanuljak fotózni és postoljak szorgosan...Holnap neki is ugrok, komolyan! Őszintén:csak azért voltam bátor, mert biztos voltam benne, hogy felém még jó darabig a madár sem jár:)

starfi írta...

lorien, én ráérek, Te se siesd el:)

vesta, akkor jó:)

trinity, á még nincs vége... majd 27-én, szokás szerint az utolsó pillanatban is lesz vizsgám:D mondjuk a "profi" jelző erős túlzás, de örülök, hogy ösztönözlek:)

Névtelen írta...

Hát, akkor még kitartás a tanuláshoz!
Ha közben akad egy perced, légyszi nézz be hozzám, van nálam egy meglepi számodra!

duende írta...

Szia!

Friss, ropogós ölelés Tőlem, mert egy férfi, aki főz, az megérdemli! :-)

http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/01/virtulis-lels.html

starfi írta...

trinity, duende, nagyon szépen köszönöm:)