Mangókrém joghurttal és meggylekvárral
1 nagy mangó
1 fél barack (most, télen befőttből)
kis ásványvíz, kb 1 dl
2 lap zselatin
4 kis pohár natúr joghurt
meggylekvár
A mangót előkészítem, a húsát turmixgépben pürésítem. Hozzáöntöm az ásványvizet és a barackot. A zselatint hideg vízben beáztatom, majd a mangópüré negyedét felteszem melegedni. Beleteszem a zselatint, majd a tűzről lehúzva hozzáteszem a többi pürét. Kihűtöm.
Tálaláskor egy pohár aljára kanalazok kb. egy ujjnyi lekvárt, majd kicsit több joghurtot, végül pedig a mangókrémet.
Az eredeti recept habszifonnal készíti a mangót, és mangóhab lesz az eredmény; nekem azonban nem volt szifonom.
Hogy milyen gyümölcsöt használunk a püréhez, illetve a lekvár helyett, nos, a variációk száma végtelen. Nyáron biztosan elkészítem friss eperrel, málnával; mangó helyett csak barackkal (bár ez Starfokker egyik kedvenc gyümölcse), esetleg körtével. El sem hinné az ember, hogy milyen finom lesz végeredményben a desszert. Alul kellemesen édes, aztán selymes és savanykás; az egyik ízt rögtön követi a másik, valódi ízorgia, mely érett és jó minőségű gyümölcsökből a legjobb.
Az eredeti recept a The Cook's Book-ból (Szakácsok könyve, szerkesztő: Jill Norman) származik.
2008. január 13., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
köszi :)
szívesen:)
ez valami eszelősen jól néz ki:)
huu, igayan latvanyos desszert, ahogy az egesz menusor, gondolom minden nagyon fincsi is volt!
meir, az ám:) és milyen finom! nem is gondoltam volna.
lilahangya, látványos és finom is, a legjobbak talán a rákok voltak. amiket nemsokáral posztolok:)
Megjegyzés küldése