tag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post6311584434422303639..comments2023-06-17T13:16:21.630+02:00Comments on tejbegríz: zöldborsó mánia 2starfihttp://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-13574820534352890912009-06-29T15:43:20.335+02:002009-06-29T15:43:20.335+02:00nokedli, csak bátran, elrontani biztosan nem rontj...nokedli, csak bátran, elrontani biztosan nem rontja el:)<br /><br />szepyke, köszönöm! érdekes, mert nagyon sokan szeretik tejfölösen-savanykásan.starfihttps://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-24412472425868868322009-06-29T09:16:10.694+02:002009-06-29T09:16:10.694+02:00A világ egyik legfinomabb levese a zöldborsó leves...A világ egyik legfinomabb levese a zöldborsó leves. Friss, ízes, egyszerű. Nálam sem kerül bele paradicsom, és cukor, viszont, ha kész, akkor tejföllel és citromlével eszem! Imádom! Ez itt a képen nagyon jól néz ki!szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-29057703115812589682009-06-14T15:26:56.430+02:002009-06-14T15:26:56.430+02:00épp tegnap fözten én is az én nagymamás receptemet...épp tegnap fözten én is az én nagymamás receptemet. eddig még sosem hallottam, a karamellizálást és a lisszttel megszórást, de eltudom képzelni, hogy jó lehet. majd kipróbálom.murok marcihttps://www.blogger.com/profile/08494335347676864482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-91558826360423505902009-06-10T06:13:36.136+02:002009-06-10T06:13:36.136+02:00Szia,
vár nálam egy kis kérdés-de a vizsgaidőszakr...Szia,<br />vár nálam egy kis kérdés-de a vizsgaidőszakra fel vagy mentve:))<br />Majd ha időd-kedved engedi:<br /><br />http://zamatesillat.blogspot.com/2009/06/most-meg-titok.htmltrinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-31060730515380056062009-06-09T00:14:36.727+02:002009-06-09T00:14:36.727+02:00Anyu is így főzi, tényleg! :)Anyu is így főzi, tényleg! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-52500302275750361472009-06-08T22:39:51.343+02:002009-06-08T22:39:51.343+02:00Vesta, a paradicsom opcionális, anyu szokott rá, h...Vesta, a paradicsom opcionális, anyu szokott rá, hogy ha ven esetleg a hűtőben árválkodó paradicsom vagy paprikacsuma, akkor felhasználja. de anyut meg szerintem mama szoktatta rá.:) és ahogy írod, ez így kihagyhatatlan.<br /><br />Partizánorsi, jók ezek a berögzült szokások, hagyományok (mint a garfieldos bögréből való szaggatás):)<br /><br />Andi, mi ezt nem szoktuk savanyítani, de nem rossz ötlet!:) ízvilágban biztosan más.<br /><br />trinity, karamellizáltan is biztosan nagyon finom, sőt!:) szerintem az egyik legjobb nyári leves, valóban.starfihttps://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-38636245667400017532009-06-08T19:53:04.439+02:002009-06-08T19:53:04.439+02:00Bizony-bizony:a nagyimtól pontosan így tanultam!!!...Bizony-bizony:a nagyimtól pontosan így tanultam!!!<br />Zsír nálam sincs, a cukrot pedig én kicsit karamellizálom, mielőtt a lisztet hozzáadom. <br />Isteni leves!!!!!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-46219951065158174112009-06-08T18:53:32.796+02:002009-06-08T18:53:32.796+02:00Nálunk csak zöldborsóval és pirosan azaz fűszerpap...Nálunk csak zöldborsóval és pirosan azaz fűszerpaprikával, meg cukorral meg galuskával. A végén pedig tejföllel meg ecettel :)))) Eszméletlen finom.<br />Jahh és a másik mikor zöldborsó olajon megfuttat rá egy kis cukor meg sok sok petrezselyemzöld, félpuhára párol majd fele fele arányban tejjel és vízzel felönt. A végén ebbe is jöhet a galuska amitől egy kicsit sűrűsödik is. Ez még talán a fűszerpaprikás változatnál is finomabb (sőt szerintem ez sokkal jobb).Andinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-49553909008490209742009-06-08T18:32:21.330+02:002009-06-08T18:32:21.330+02:00Nálunk is nagyjából így készül, csak paradicsom és...Nálunk is nagyjából így készül, csak paradicsom és cukor nélkül. Én a nokedlihez csak annyi lisztet veszek, amennyit maga a tojás felvesz (1 tojás két személyre) és mindig ugyanabból az ezeréves Garfieldos bögréböl szaggatom kiskanállal:-))PartizánOrsihttp://kalinka.blogol.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-51107266416113479962009-06-08T17:05:08.510+02:002009-06-08T17:05:08.510+02:00Az én nagymamám éppen így csinálta (és igen, ő is ...Az én nagymamám éppen így csinálta (és igen, ő is zsírral), csak paradicsomot nem tett bele.Az édes borsó, a zsenge répa, sok petrezselyem és a nokedli így együtt, ilyenkor nyár elején nekem kihagyhatatlan!!!Vestahttps://www.blogger.com/profile/10147366506076451201noreply@blogger.com