tag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post3201719928487558466..comments2023-06-17T13:16:21.630+02:00Comments on tejbegríz: télies ragustarfihttp://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-48794359303298502622009-02-08T19:21:00.000+01:002009-02-08T19:21:00.000+01:00duende, az nekem is megy:)bikkfa, nekem az az igaz...duende, az nekem is megy:)<BR/><BR/>bikkfa, nekem az az igazi paella:) de persze, ha bármilyen másmilyen hús van benne, rossz nem lehet:) egyébként én is pont római tálra gondoltam, majd jól kölcsönveszem anyutól. max nálam marad:)starfihttps://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-89876885758911142122009-02-06T16:46:00.000+01:002009-02-06T16:46:00.000+01:00A paella valenciai változata hemzseg a tengeri müt...A paella valenciai változata hemzseg a tengeri mütyűröktől. Az alap, feltehetőleg arab eredetű, változat lényege a rizs, a csirke- és a bárányhús. Meg persze a sáfrány. De épp azt akarjuk helyettesíteni. :)<BR/><BR/>Kövezzen meg aki akar, de szerintem kezdetnek római tállal is ki lehet próbálni a tagine-t.<BR/><BR/>Köszönöm a bíztatást. :)Bikkfahttps://www.blogger.com/profile/03043878200744622487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-75090324727414235532009-02-05T22:48:00.000+01:002009-02-05T22:48:00.000+01:00Aha! Itthon már több fakanalat sikerült elképesztő...Aha! Itthon már több fakanalat sikerült elképesztő színekre változtatnom... :)))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-28850998909403026522009-02-05T22:05:00.000+01:002009-02-05T22:05:00.000+01:00bikkfa, az a baj a paellával, hogy igazán csak fri...bikkfa, az a baj a paellával, hogy igazán csak friss tengeri herkentyűkkel jó. a tagine jó ötlet, csak még nemtom, hogy beruházzak-e egy agyagedényre. látom, van neked is blogod! hajrá!;)<BR/><BR/>mamma, lehet, hogy télleg ajándékozás lesz a vége:) de majd sok indiai kaját csinálok végesetben.<BR/><BR/>partizánorsi, a curryre én is gondoltam. az ezzel a gond, hogy rengeteg curry paste van itthon, és általában azzal készítem. a rizs mondjuk jóóóó ötlet!:)<BR/><BR/>duende, kössz, majd beszerzek pár méter ruhaanyagot. sőt, akkor már batikolok is. segítesz?:)))) a függőséges kérdést most akkor jól megjegyzem:)starfihttps://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-85868060594788274412009-02-05T18:17:00.000+01:002009-02-05T18:17:00.000+01:00Ruhafestésre is jó! :))Ha nincs még szárid, szerez...Ruhafestésre is jó! :))<BR/>Ha nincs még szárid, szerezz be egyet. vagy egy barátnőt, aki szárit visel. A száriba legalább 7 méter anyag kell.... Szóval marad cirka 5 deka kurkumád! :))<BR/><BR/>A kaja isteni!<BR/><BR/>Ja, asszem tőlem kaptad a függőségeim-kérdést! :)))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-44823546668913346592009-02-05T16:44:00.000+01:002009-02-05T16:44:00.000+01:00Curry, curry, curry. Vagy kurkumás rizs köretnek. ...Curry, curry, curry. Vagy kurkumás rizs köretnek. Múltkor sikerült egy nagyon finom curryt elkövetnem, abba pl. kellett kurkuma. Csak fotó nem készült, ezért nincs fenn a blogon, majd legközelebb. De azért egy kis receptes reklám: http://kalinka.blogol.hu/?perm=1990110Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-91100368916193006302009-02-05T14:21:00.000+01:002009-02-05T14:21:00.000+01:00Átérzem a gondodat:). Jó pár éve a kairoi piacon r...Átérzem a gondodat:). Jó pár éve a kairoi piacon ránksóztak vagy félkiló kurkumát (illetve nem a piacos volt a ludas, a férjem gondolta, hogy nekem ipari méretekben kell majd a currypor-gyártáshoz, a kofa meg csak kapott rajta:)))<BR/>Nem volt visszaút és mondanom sem kell, nálam is rostokol még egy hatalmas adag. Én sárga színezésre is használom (cukorszirup, stb.), de képtelenség ennyit elhasználni!!:)) <BR/>Ajándékozz el belőle!! A kurkuma olcsó fűszer, bármikor hozzájutsz.Mammahttps://www.blogger.com/profile/06358638692740684543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-76182962376539996162009-02-05T14:07:00.000+01:002009-02-05T14:07:00.000+01:00A legtöbb sáfrányos receptben a kurkuma a sáfrány ...A legtöbb sáfrányos receptben a kurkuma a sáfrány helyettesítésére ideális. Így például hamis paella lehet az egyik módja a felhasználásnak. <BR/>Meg persze ott van az észak afrikai tagine ("tazsen"). Ez utóbbiból jó sok változat van (csirkés, bárányos, marháhúsos), és szinte mindnek alkotórésze a kurkuma.Bikkfahttps://www.blogger.com/profile/03043878200744622487noreply@blogger.com