tag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post2627062100761451295..comments2023-06-17T13:16:21.630+02:00Comments on tejbegríz: zöldségalapléstarfihttp://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-53558707368044340552009-12-06T00:00:32.529+01:002009-12-06T00:00:32.529+01:00wise lady, gondolom kicsit kijönnek az aromák a zö...wise lady, gondolom kicsit kijönnek az aromák a zöldségekből, bele a vízbe. talán hasonló az alapja, mint a gyógykivonatok készítésénél a macerálásnak. meg hát ugye, ezt írta a könyv:Dstarfihttps://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-80342440361140039392009-12-03T18:41:06.733+01:002009-12-03T18:41:06.733+01:00Az áztatásnak mi a szerepe, miért csinálod?Az áztatásnak mi a szerepe, miért csinálod?Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-59776218026601114642009-11-28T22:04:45.117+01:002009-11-28T22:04:45.117+01:00bb, köszi az ötletet!
lilla, köszönöm, majd megné...bb, köszi az ötletet!<br /><br />lilla, köszönöm, majd megnézem!:)starfihttps://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-8638168900683731452009-11-16T17:39:54.403+01:002009-11-16T17:39:54.403+01:00biovegeta van minden dm-ben, meg nagyobb boltokban...biovegeta van minden dm-ben, meg nagyobb boltokban is a bio részlegen.<br />jobb helyeken többfajta van, lehet olvasgatni a hozzávalókat, hogy melyik szimpatikusabb.Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-83329757501812592192009-11-16T15:56:51.151+01:002009-11-16T15:56:51.151+01:00Nagyon szép színe van a lének a képeden!
Zöldséga...Nagyon szép színe van a lének a képeden!<br /><br />Zöldségalaplevet? Szinte sose készítek - ált. vagy marhacsontból készül marhalalaplé, amit jócskán beforralok, ill. csirkeszárnyakból csirkealaplé. Mindegyik alaplébe szoktam tenni 1-2 friss babérlevelet, 3-4 szál kakukkfüvet, 1 gally rozmaringot és petrezselyemből szinte semmit (nem szeretem). Sárgarépából 1 kis, vagy csak egy fél kerül bele - nem szeretem az édes ízét a levesben. Sóból is ált. csak kevés kerül bele, mert mártáshoz továbbhasználva gondot okozhat, ha elfőzöm. Csontból főtt marhaalaplébe pl. nem kerül egy csipetnél több. Ja és persze csirkealaplébe mindig kerül fehérbor - zöldségalaplébe is kerülhet egy kevés szerintem.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-7615556316838111282009-11-16T09:57:31.819+01:002009-11-16T09:57:31.819+01:00A megfőtt zöldségeket javaslom kenyértésztába....
...A megfőtt zöldségeket javaslom kenyértésztába....<br />hihetetlen változatossá teheti a mindennapi mannánkat. <br /><br />MackómamaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-60803153487016397802009-11-15T22:19:02.044+01:002009-11-15T22:19:02.044+01:00lilla, köszönöm. amúgy én sem szoktam (mármint CSA...lilla, köszönöm. amúgy én sem szoktam (mármint CSAK zöldségekből), csak most rámjött:) a túl sok szabadidő (illetve a szabad szombat, már ezt teszi az emberrel) :D<br /><br />flatcat, pénteken az áztatásról én is le akartam mondani, de rájöttem, hogy nincs kedvem megcsinálni a csicsókakrémlevest. és mivel a hozzávalók megvoltak már, meg a recept is áztatósan szólt, ezért csináltam meg mégis. a sáfrányt megértem, elég sápatag lett így.<br /><br />trin, köszönöm:) én is húslevest szoktam csinálni, most valahogy jött ez az ötlet, hogy abszolút zöldséges lesz. mi jöhet még:))))) ez a biovegeta cucc érdekelne, hogyan csinálod, vagy hol veszed?<br /><br />nana, köszönöm és a linket is, azonnal lecsekkolom:)<br /><br />vkorsi, én csirkealaplevet szoktam főzöcskézni néha, vagy húslevest fagyasztgatok le. ha legközelebb ilyenem támad, lehet húsleves-szerűbbre csinálom, mármint ami a fűszerezést illeti.starfihttps://www.blogger.com/profile/04022312897542996537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-32054933696821405502009-11-15T13:28:06.236+01:002009-11-15T13:28:06.236+01:00hasonlóan, bár sosem áztattam még előtt.
1 babérle...hasonlóan, bár sosem áztattam még előtt.<br />1 babérlevél és 1 szem szegfűszeg megy még bele.<br /><br />leveskockáról bő 1 éve teljesen leszoktam (bio volt előtte is), aztán fél éve a bio levesporom is elfogyott, azóta az sincs :)<br /><br />szoktam még füstölt alaplevet főzni (füstölt oldalasból - ez nagyon változatosan felhasználható), és csirkealaplevet, más nincs nálam.VKOrsihttps://www.blogger.com/profile/02382317514447160906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-64280128070725870892009-11-15T09:51:11.612+01:002009-11-15T09:51:11.612+01:00én így:
http://vegasztromania.blogspot.com/2009/04...én így:<br />http://vegasztromania.blogspot.com/2009/04/zoldsegalaple-es-fuszeres-repaleves.html<br />bár valamit biztos, h változtatok rajta, vagy a zöldségeket, v a fűszerezést.<br />viszont nagyon tetszik ez az ötlet!nanahttps://www.blogger.com/profile/03565624788613133315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-62902006189635297232009-11-15T02:21:09.039+01:002009-11-15T02:21:09.039+01:00Na, megint beégtem:))
Sehogy:(
Többnyire húslevest...Na, megint beégtem:))<br />Sehogy:(<br />Többnyire húslevest használok alapként, aztán tényleg ott van nekem is a biovegeta-az tényleg jó-bár biztosan nem annyira, mint az alapleved! Ügyes vagy!!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-34505690194828781772009-11-15T00:34:39.632+01:002009-11-15T00:34:39.632+01:00Hasonlóan. :)
Gomba helyett kelkáposzta, póré hely...Hasonlóan. :)<br />Gomba helyett kelkáposzta, póré helyett még egy vöröshagyma, kevés szemes bors és csipetnyi sáfrány a színe miatt. Egy paradicsom is van benne mindig.<br />Meg nem áztatom be előző este, általában frissen főzöm, ennyire előre nem szoktam tervezni. :)Flat Cathttp://flat-cat.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-538934081698199628.post-55441831709898955792009-11-14T23:02:59.703+01:002009-11-14T23:02:59.703+01:00respekt.
sosem főzök alaplevet, bio leveskocka meg...respekt.<br />sosem főzök alaplevet, bio leveskocka meg bio szárított zöldségkeverék. 19 literes a fagyasztóm... ez azt hiszem elég magyarázat.Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.com